U Globarici održana druga Mala likovna kolonija za učenike osnovnih škola

U sklopu projekta Umjetničke radionice veliki i mali Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Naša baština iz Globarice organiziralo je u petak 1. lipnja 2018. na izletištu Naplavci u Globarici drugu likovnu koloniju za učenike iz Osnovne škole fra Grga Martić iz Ozimice i OŠ Žepče iz Žepča. Uz nastavnike Sašu Zečevića i Jasmina Maglića svoja iskustva i savjete učenicima je prenio i žepački slikar Alojz Gašparević Gašo.

{gallery}zepce/20180601_globarica{/gallery}

Tema ovogodišnje kolonije bila je Naša baština, starine, a 27 učenika je akril tehnikom na platnu slikalo predmete koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi u našem kraju, a danas se koriste samo kao suveniri.

Kako je za Radiopostaju Žepče kazao Zoran Jozinović, predsjednik HKDU Naša baština, Vijeće Europe je 2018. godinu proglasilo Godinom kulturne baštine i kroz ovu tematsku radionicu Naša baština iz Globarice daje svoj doprinos očuvanju tradicije i obilježavanju Godine kulturne baštine. Planovi su da ako uspiju osigurati sredstva, iduće godine u radionicu uključiti i druge škole. Razloge za takvo razmišljanje vide u velikom interesiranju učenika za radionicu u što se uvjerila i ekipa Radiopostaje Žepče.

Učenici su se složili da su radionica i ambijent odlični te da bi ih u budućnosti trebalo biti više. Razgovor sa sudionicima ovogodišnje radionice možete poslušati u Jutarnjem programu Radiopostaje Žepče u subotu 2. lipnja.

Postaja.ba (A.J.)