AUDIO: KK Viktoria dominirao Kristalnim suncem 2016.

kristalno sunce

Osmu godinu zaredom Sportski savez općine Žepče dodijelio je nagradu sportašu godine u Žepču. Kristalno sunce i u srijedu je pripalo najzaslužnijim pojedincima, a dodjelu je zasigurno obilježio Karate klub Viktoria. 

Najbolji sportaš s invaliditetom i ove godine je Srećko Jorgić. Natječe se u atletici i to u utrkama u invalidskim kolicima na 100 i 200 metara. Na Međunarodnom prvenstvu paraplegičara i 11. Sportskim igrama paraplegičara i oboljelih od dječje paralize osvojio je tri zlatna odličja pobijedivši u sve tri utrke u kojima je nastupio: Na 100 m, 200 m i 400 m.

Najboljim trenerom ove godine je proglašen Franc Jakić iz Karate kluba Viktorija. Trener karate reprezentacije BiH okuplja u KK Viktoria 60 karatista na području općine Žepče. Karateom se bavi gotovo 40 godina. Nositelj je majstorskog zvanja 4. dan. U 2015. godini svojim radom i rezultatima zaslužio je izbor na mjesto v. d. izbornika ženske kata reprezentacije BiH. S klubom nastupa na sedam otvorenih KUP turnira, Državnim prvenstvima BiH za mlađe i starije uzraste i Balkanskom prvenstvu. Veoma je uspješan trener u Karate savezu BiH, omiljen među članovima kluba, kao i među karatistima u BiH.

Uzorne i uspješne sportašice, najboljim mladim sportašicama proglašene su članice ženske ekipe Karate kluba Viktoria. Ekipu čine Josipa Adžić, Nataša Josipović i Matea Radić. Prvakinje su BiH u katama i viceprvakinje Balkana u sklopu karate reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu u Herceg Novom – Crna Gora. 

Najbolja muška ekipa ove godine je ona Rukometnog kluba Žepče. Od  samih početaka i osnivanja kluba 2008. Godine, ova ekipa je jedna od najboljih u općini. Završetak sezone 2014. – 2015. donio im je najbolji plasman u povijesti RK Žepče. Druga pozicija u Prvoj ligi FBiH bila je uspjeh starije generacije rukometaša predvođenih Ćuškovićem i Đurićem. Teret nove sezone, uslijed oproštaja iskusnijih igrača, pao je na leđa mladih te su u prvi plan došla nova imena poput pojačanja Damjanovića, zatim Mrkonjića, Barbarića i Jozinovića.

Najbolja mlada sportašica članica je Karate kluba Viktoria. Leonora Jakić. Karateom se bavi od svoje pete godine. Odlična je učenica i trenutno pohađa deveti razred OŠ Žepče. Nositeljica je smeđeg pojasa. Od 2011. godine u mlađim reprezentativnim selekcijama karate saveza BiH. U 2015. godini nastupila na osam natjecanja, osvojivši 10 medalja (pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri brončane). Kao kadetkinja nastupila na balkanskom prvenstvu u Dubrovniku gdje je osvojila prvo mjesto i postala prvakinja Balkana u kategoriji kate kadetkinje.

Mario Jurić iz Kajak Kanu kluba 550 ovogodišnji je najbolji mladi sportaš Žepča. Kajakom se bavi od 2011. godine i uspješno predstavlja klub na državnim i međunarodnim natjecanjima. U 2015. godini osvaja deset odličja, i to na raznim natjecanjima, a najbolje rezultate je ostvario na međunarodnoj  regati na  Biogradskom jezeru. 

Iz Karate kluba Viktoria dolazi i najbolja sportašica u 2015. godini, Marija Mostarac. Karateom se bavi od svoje devete godine. Veoma uspješna i motivirana što dokazuje na treninzima kao i rezultatima koji su ostvareni u dosadašnjoj karijeri. U 2015. godini uspješno je dala ispit za majstorsko zvanje crni pojas 1. dan. Nastupa u pojedinačnim i ekipnim kategorijama juniorki. Odlična je učenica drugog razreda gimnaizije u KŠC Don Bosco, poslušna i raspoložena za pomoć drugim članovima tijekom treninga – kažu njeni treneri.

Najboljim sportašem općine Žepče u 2015. godini sinoć je proglašen nogometaš NK Žepče, Vlado Lučić. Dugogodišnji prvotimac i kapetan NK Žepče u protekloj sezoni svoju je ekipu vodio do trofeja osvajača Kantonalne lige ZDK i plasmana u viši rang natjecanja kao i do finala kupa ZDK. U protekloj sezoni ubilježio je i stoti nastup za NK Žepče. Od toga 37 nastupa zabilježio je u Premier ligi BiH. Također, kapetanski je vodio svoju ekipu do 11 uzastopnih pobjeda u protekloj sezoni. 

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/izbor-sportasa-zepca-za-2015{/soundcloud}