HDZ 1990 traži poništenje Odluke o zabrani ulaska u BiH bez bh. putnog dokumenata

HDZ 1990 je u svom današnjem priopćenju za javnost pozvao Vijeće ministara BiH da žurno promijeni Odluku o zabrani ulaska u BiH bez posjedovanja valjanog putnog dokumenta BiH.

”Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini posjeduje hrvatsku putovnicu i hrvatsku osobnu kao državljani i Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U potpunosti ste situaciju napravili konfuznom i neizdrživom za mnoge građane koji zbog posla, zbog privatnih obveza svakodnevno moraju putovati u RH. Stoga, još jednom tražimo žurno poništenje takve Odluke i omogućavanje kretanja na način kako je do prije ove Odluke funkcioniralo. Hrvatski državljani u BiH nisu i ne smiju biti državljani trećih zemalja, a naročito državljani trećeg reda u Bosni i Hercegovini. Očekujemo žurnu reakciju”, zahtijeva se iz ove stranke.

Isto tako, traži se od federalnog ministra zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH da predlože Stožeru Civilne zaštite ukidanje samoizolacije za državljane BiH koji dolaze iz inozemstva kao što su to učinile i zemlje u okruženju. ”Omogućite besplatno testiranje svima koji nakon dugo vremena žele doći svojoj kući, svojim obiteljima te nakon testiranja omogućite potpunu slobodu kretanja istima”, stoji u priopćenju.

RPŽ/Bljesak