Brza reakcija medicinskog tehničara spasila život bebi: ‘Dobili smo poziv, skočio sam i trčao prema ulazu’

Dijete je umiralo na rukama. I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno, milijun stvari ti prođe kroz glavu – govori Goran, otac petomjesečne bebe čiji je život spašen zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog tehničara u KB Dubrava.

– Dobili smo poziv od kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, nije u živom stanju i ja sam u tom trenutku skočio i trčao sam prema ulazu, na glavni ulaz. Kolege su vjerojatno bile na ručku ili večeri, to je bilo 10 do 19 – ispričao je medicinski tehničar Mladen Marković za Dnevnik Nove TV.

– Ja sam dotrčao i uzeo sam dijete od oca iz ruku i vidio sam da je dijete beživotno, da nema znakova života, i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao tim anesteziološki. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je odradio, i kolegica s interne strane i svi ostali – kaže Marković.

Nakon brze reanimacije dijete je odneseno u šok sobu i stanje mu se stabiliziralo. Mladen, koji već pet godina radi u Kliničkoj bolnici Dubrava, nikada nije doživio ovakav slučaj.

– U tome trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena kad se to sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro i onda shvatiš šta si napravio i koliko to djelo i moj poziv znači u ovom poslu – rekao je.

Otac Goran neizmjereno mu je zahvalan. – Samo pohvale, zahvalan kako se veli, do groba. Samo najveće hvala i samo tako dalje – kaže tata Goran.

RPŽ/Večernji list/Dnevnik.hr