U Žepču prezentiran projekt hidroelektrane u Begov Hanu

Postupak dodjele_koncesije_HE_Begov_hanJučer je u Žepču održana sjednica Povjerenstva za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine tijekom koje je prezentiran projekt izgradnje hidroelektrane na rijeci Bosni u naselju Begov Han u općini Žepče.

Postupak za dodjelu koncesije se provodi na inicijativu poduzeća Dvorac energije iz Kiseljaka, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je pribavilo vodnu suglasnost dok je Općina Žepče već ranije dala suglasnost za dodjelu koncesije za izgradnju ovog hidroenergetskog objekta.

Tako su na jučerašnjem sastanku nazočili članovi Federalnog povjerenstva za dodjelu koncesija Ljuba Tadić, Rusmir Mehić, Ilija Đurić i Mirsad Hasanić. pomoćnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Halko Balavac i članovi povjerenstva ispred ministarstva Sanjin Habub i Aida Jelić, te općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović.

Organizator jučerašnje sjednice Mirsad Hasanić zahvalio je svima koji su se odazvali i naveo kako je odaziv predstavnika svih relevantnih institucija i organa vlasti znak da se ovom projektu i mogućnosti njegove realizacije pristupilo ozbiljno. Predstavio je i potencijalnog izvođača i kandidata za koncesiju, koji je do sada izveo 2 slična projekta u Republici Srpskoj, a kojemu bi u slučaju nastavka pregovora i dobivanja koncesije ovo bio treći projekt izgradnje hidroelektrane. Kada je riječ o dodjeli javnog dobra Hasanić je naglasio kako je stav Povjerenstva za dodjelu koncesija FBiH da potrebno saslušati mišljenja svih subjekata uključenih u ovaj projekt budući da javno dobro pripada svim ljudima.