Učenici KŠC Don Bosco sudjelovali na Međunarodnom Eko kampu “Belli”

belli 1Učenici KŠC-a Don Bosco sudjelovali su na Međunarodnom Eko kampu „Belli“ koji je u organizaciji Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi održan od 26. do 30. rujna.

Tijekom kampa učenici su imali priliku rješavati zadatke snalaženja u prirodi pomoću kompasa i karte, a posjetili su stanište ivanjskog rovaša i uhvatiti vlastiti primjerak. KŠC “Don Bosco” Žepče predstavljali su gimnazijalci Ivona Ezgeta, Martina Vidović, Robert Mandić i Ivan Babić s profesorom Kristijanom Bandićem. Na kampu je sudjelovala i Katolička klasična gimnazija iz Virovitice, Srpska pravoslavna opšta gimnazija „Kantakuzina Katarina Branković“ iz Zagreba, Katolički školski centar „Petar Barbarić“ iz Travnika te su se za vikend pridružili učenici Katoličke osnovne škole iz Požege.

Učenici su za vrijeme trajanja kampa posjetili znamenitosti grada Požege kao i općinski ured gdje im je načelnik Općine Velika Vlado Boban predstavio život općine i dugoročni plan njezina razvoja. U Pakracu su posjetili muzej i imali priliku iskovati vlastiti primjerak novca-banovca. Vrijedno je napomenuti da su sudionici kampa izrađivali prezentacije vezane uz klimatske promjene u našem kraju.
Posljednjeg dana kampa održana svečana akademija posvećena Eko kampu „Belli“, kada su imali smo priliku predstaviti svoje prezentacije na temu klimatske promjene. 

{gallery}zepce/20191008_eko_kamp{/gallery}