Žepčak Kerim Beća drugi na biciklističkoj utrci u Žepču

bike 04

U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pedala Žepče jučer je u sklopu proslave dana općine u Žepču održana utrka Premijer lige Bosne i Hercegovine. U 8 kategorija nastupila su 43 natjecatelja iz 11 klubova. Boje domaćina branili su Kerim Beća koji je u konkurenciji kadeta zauzeo odlično drugo mjesto, te Ivan Širić u kategoriji Elit.

{gallery}zepce/20191007_pedala{/gallery}

U kategoriji Elit nastupilo je 9 biciklista a prvo mjesto osvojio je Davor Tubić iz BSK Nektar Banja Luka, drugi je bio Dušan Veselinović iz beogradskog Partizana a treći Vladimir Tribić iz Summit Banja Luka.

U kategoriji Junior natjecalo se 6 vozača a prvi je ciljem prošao Husein Selimović iz BK Jedinstvo Tuzla, drugi Sergej Maksimović iz BSK Nektar Banja Luka dok je treće mjesto zauzeo član BK Kozara Prijedor Siniša Lukić.

I u kategoriji kadeta nastupilo je 6 natjecatelja a najbolji je bio Kenan Mehmedović iz BK Zmaj od Bosne Tuzla, drugo mjesto osvojio je Žepčak Kenak Beća (BBK Pedala) a treće mjesto pripalo je Luki Periću iz BSK Nektar Banja Luka.

Utrku mlađih kadeta vozilo je 5 biciklista a prvi je ciljem prošao Miloš Ilić iz BK Šid iz Šida, drugi je bio njegov klupski kolega Milan Harvilčak, a treći Osman Selimović iz Gračanice.

Poredak u kategoriji Master A bio je slijedeći: 1. mjesto Mirza Okanović Gračanica, 2. Miroslav Lukić Zmaj od Bosne i treći Darko Vasić iz BK Summit Banja Luka. U ovoj kategoriji natjecalo se četvoro biciklista.

Amel Pezić iz tuzlanskog Jedinstva bio je najbrži u kategoriji Master B a za njim slijede Nenad Vukobić iz Summit-a i tarik Imamagić iz BK Giro Sarajevo. U ovoj kao i u kategoriji Master A natjecalo se četvoro biciklista.

Od pet biciklista u kategoriji Mater C najuspješniji je bio Miroslav Margetić iz BSK Nektar Banja Luka. Jasmin Mujkić, Gračanica, bio je drugi a treće mjesto izborio je Nijaz Pandur iz Zmaja od Bosne.

U konkurenciji žena natjecale su se četiri biciklistice a članice BK Šid Sonja Božinović i Lana Todorović zauzele su prvo, odnosno drugo mjesto. Na treće mjesto plasirala se Amela Mehmedović iz Zmaja od Bosne dok je četvrta bila Emina Selimović iz BK Gračanica.

Utrkom u Žepču završila je ovogodišnja sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Koja je sitnica Ivana Širića (mlađeg) koštala oduzimanja drugog mjesta, ali i ostalim zanimljivin detaljima vezanim za utrku poslušajte u razgovoru s biciklisdtičkim sucem Ivanom Širćem.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/biciklisticki-sudac-ivan-siric-o-utrci-u-zepcu{/soundcloud}

Postaja.ba (A.J.)