Načelnik Mato Zovko čestitao Dan učitelja

Mato Zovko_u_povodu_dana_uiteljaDanas se obilježava Svjetski dan učitelja. Ovaj dan, koji se slavi u više od 100 država svijeta, proglasio je UNESCO 1994. u spomen na 5. listopad 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Povodu Svjetskog dana učitelja, svoju čestitku uputio je i načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

“Poštovani učitelji, vjeroučitelji, nastavnici, profesori i odgajatelji!

Povodom 5. listopada, Svjetskog dana učitelja, upućujem Vam iskrene čestitke, te izražavam zahvalnost i osobito poštovanje za trud i znanje koje prenosite, kao i strpljenje kojim darujete našu djecu u Vašoj plemenitoj misiji odgoja i stvaranja društva znanja.

Djeca i mladi su naša budućnost, stoga hvala za sve što činite kako biste im prenijeli neophodna znanja i vrijednosti, dajući im pečat koji ostaje za cijeli život. Svjesna Vaše uloge i odgovornosti, Općina Žepče je ustrajna u stvaranju što kvalitetnije obrazovne infrastrukture kako bi učenicima i prosvjetnim djelatnicima omogućili što bolje uvjete za rad i odvijanje nastavnog procesa u našim školama. Na tom putu ostajemo i u budućnosti.

Sretan Vam Dan učitelja, uz obilje osobne sreće i zdravlja i ne gubimo vjeru da zajedničkim radom možemo našim učenicima pružiti bolje sutra,” kaže u svojoj čestitci načelnik Općine Žepče Mato Zovko.