Iz osovske crkve pokraden Kruh Svetog Ante

712031 osova

Kako je za Radiopostaju Žepče potvrdio osovski župnik fra Antun Perković, jučer, u nedjelju 29. rujna 2019. nepoznati počinitelj, ili više njih, izvršili su krađu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osovi. Obijene su dvije kasice u koje su vjernici ostavljali svoje priloge za Kruh Svetog Ante i za Zavjetne darove.

„Kako jučer u župnoj crkvi nije bilo pučke mise u 11 sati, nego se ona tradicionalno na blagdan Svetog Mihovila održava na groblju u Radovlju, lopovi, ili više njih, iskoristili su vrijeme između 10 i 12 sati kada je u župnom dvoru bila samo domaćica, i kroz bočna vrata prema kućaru, a koja su jedina bila otvorena, ušli su u crkvu. Razvalili su dvije kasice, za Kruh svetog Ante i za Zavjetne darove i iz njih ukrali novčane priloge vjernika. Pošto smo primijetili provalu, obavijestili smo policiju koja je napravila očevid. Osim kasica, ništa drugo u crkvi nije oštećeno ili ukradeno “,  kazao je za Radiopostaju Žepče župnik fra Antun Perković.

Ovo je već druga krađa u vjerskim objektima na području općine Žepče u proteklih mjesec dana. U kolovozu je nepoznati počinitelj izvršio tešku provalnu krađu u župnoj kući u Globarici, tijekom koje je otuđio od oko 1500 KM dobrovoljnih priloga koji se prikupljaju tijekom mise, takozvana lemozina.

{gallery}zepce/20190930_osova{/gallery}

Postaja.ba (A.J)