25.000 KM za dom MZ Ljubna i još 25.000 KM za pomoćni teren NK Žepče

Načelnik općine Žepče Mato Zovko i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisali su danas ugovor o sanaciji oštećene odvodnje oborinskih voda na pomoćnom nogometnom terenu Nogometnog kluba Žepče i izgradnji objekta Mjesne zajednice Ljubna.

Federalno ministarstvo je za ovaj projekt osiguralo 50.000 KM i to 25.000 za objekt mjesne zajednice u Ljubnoj i 25.000 za pomoćni teren NK Žepče. Podsjećamo, u tijeku je i postavljanje umjetne trave na istom terenu u okviru projekta vrijednog oko 460.000 KM, od čega je Nogometni savez BiH putem međunarodnih organizacija UEFA i FIFA osigurao iznos od 260.000 a Općina Žepče 200.000 KM.

Tijekom potpisivanja današnjeg ugovora, načelnik Zovko je još jednom zahvalio ministru Martiću na trudu i pruženoj potpori općini Žepče.  Osobito je izrazio zadovoljstvo što je općina Žepče primjer gdje se međusobnim uvažavanjem i suradnjom s višim razinama vlasti  ostvaruje konstantan napredak u razvoju infrastrukture. Ministar Martić je pohvalio dosadašnju uspješnu realizaciju projekata te da je posebno zadovoljstvo provoditi društveno korisne projekte koji potiču razvoj i napredak, navodi se na službenoj internet stranici Općine Žepče.

Inače, današnjim ugovorom se nastavlja niz brojnih projekata koje je Općina Žepče realizirala u suradnji s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja. U 2019. godini zajedničkim sufinanciranjem uređen je Dom kulture, uključujući i popločavanje, a u tijeku su i radovi na saniranju i utopljavanju područnih škola u Lupoglavu i Gornjoj Lovnici te asfaltiranje ceste u Globarici.