100.000 KM za saniranje infrastrukture u općini Žepče

Ovoga tjedna ministar Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Martić i općinski načelnik Mato Zovko, potpisali su “Ugovor o sufinanciranju projekta: saniranje šteta i obnavljanje infrastrukture oštećene uslijed djelovanja klizišta/poplava”.

Potpisanim ugovorom Ministarstvo sufinancira projekt saniranja šteta i obnavljanja oštećene infrastrukture u Općini Žepče sa sredstvima u iznosu od 100.000,00 KM. Federalni ministar je naveo kako je u proteklim godinama bilo mnogo partnerskih projekata između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te da su svi uspješno realizirani. Naveo je kako vjeruje da će se potpisivanjem ovog ugovora posljednjeg za ovu godinu, napraviti veliki pomak u obnovi oštećene infrastrukture u Novoj 2020. godini.

“Posljednjih godina je itekako mnogo sredstava došlo na područje općine Žepče, počev od saniranja puteva do utopljavanja škola, ali posebno mi je drago da smo sada potpisali još jedan Ugovor iz Programa saniranja šteta od poplava i klizišta” , kazao je načelnik Zovko. Općinski načelnik se zahvalio ministru na suradnji i sufinanciranju projekata, te je naveo kako je Općina Žepče posljednjih godina najviše Ugovora potpisala s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja kada je riječ o izgradnji, ali i obnovi prioritetnih objekata, a potpisivanjem ovog ugovora Općina Žepče će u nastupajućoj novoj godini uvelike riješiti potrebe saniranja infrastrukture, kada su u pitanju ovogodišnje štete od poplava i klizišta.